۱۷ اسفند ۱۳۹۴، ۱۲:۳۰

مسئول نظارت بر کانون های فرهنگی مساجد سمنان:

۲۲۰ کانون فرهنگی مساجد در سمنان وجود دارد/فعالیت ۸۴ کانون روستایی

۲۲۰ کانون فرهنگی مساجد در سمنان وجود دارد/فعالیت ۸۴ کانون روستایی

سمنان - مسئول نظارت بر کانون های فرهنگی مساجد استان سمنان، از فعالیت ۲۲۱ کانون فرهنگی هنری در مساجد استان خبر داد و گفت: ۱۴هزار نفر عضو این کانون ها هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا حدادیان صبح دوشنبه در نشست خبری خود با حضور اصحاب رسانه به میزبانی مجتمع کانون های فرهنگی مساجد استان سمنان، ضمن تشریح اهم فعالیت های این کانون ها، ابراز داشت: از مجموع ۲۲۱ کانون فرهنگی، ۱۵کانون در شهرستان آرادان، ۱۴ کانون در سرخه، ۵۲ کانون در دامغان، ۴۵ کانون در سمنان، ۴۸ کانون در شاهرود، ۱۸ کانون در گرمسار، ۱۷کانون در مهدیشهر  و۱۳ کانون در میامی فعالیت دارند که در مجموع به ۱۴هزار عضو در مساجد، مصلی ها و دانشگاه ها با امکاناتی از قبیل ۸۲ کتابخانه مخزن دار و ۷۶ کتابخانه باز خدمات می دهند.

وی افزود: اکنون در کتابخانه های کانون فرهنگی هنری مساجد استان ۲۳۵ هزار و ۴۰۴ جلد کتاب موجود است که این میزان کتاب در ۵۸ کتابخانه شهری و ۲۴ کتابخانه روستایی مخزن دار و ۵۳ کتابخانه شهری و ۲۳ کتابخانه روستایی باز در معرض دید ۱۷ هزار و ۲۸ نفر عضو این کتابخانه ها قرار دارند.

کانون های تخصصی مساجد ظرفیت مناسبی هستند

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، درباره رسالت و وظایف کانون های تخصصی مساجد، گفت: از مهمترین و کارآمد ترین برنامه ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور که همسو با سیاست های کلی نظام در دوره چشم انداز و سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه و در راستای کیفی کانون های مساجد کشور بوده تشکیل کانون های تخصصی است که تنوع بخشی به برنامه ها و فعالیت ها، در تمام زمینه های دینی، اعتقادی، فرهنگی، آموزشی، تربیتی، خانوادگی و حقوقی از وظایف آن ها است.

حدادیان افزود: تربیت نیروی متخصص و متعهد، ارتقاء سطح فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی، بستر سازی برای حضور و مشارکت مساجد در توسعه فرهنگی کشور، ایجاد جریان معتمد در موضوعات تخصصی و فرهنگی، تقویت روحیه نوآوری و خلاقیت در کانون های مستعد از اهداف و چشم اندازهای کانون های تخصصی مساجد است.

وی درباره فعالیت های این کانون ها، افزود: کانون های مساجد استان سمنان در ۱۱رشته تخصصی شامل آموزش، پژوهش، حجاب و عفاف، نماز، ولایت، قرآن، مهدویت، سلامت، کتابخانه، آی تی و مشاوره فعالیت دارند که این فعالیت ها ظرفیت مطلوبی در کنار کارهای روتین مساجد محسوب می‌شوند.

کانون های مساجد به دنبال ارتقاء فرهنگ جامعه

مسئول نظارت بر کانون های فرهنگی مساجد سمنان درباره برنامه های جانبی این کانون ها گفت: برنامه هاي کانون هاي مساجد باعث رشد، حرکت و پيشرفت در اخلاق و رفتار می شود و به خصوص پيشرفت در حوزه هاي درسی، علمی و مبانی اعتقادی می بایست از شاکله ها و شاخصه های اصلی برنامه های فرهنگی کانون ها باشد که خوشبختانه فعالان کانون هاي مساجد در استان تا کنون تلاش زيادی را در اين مجموعه انجام داده اند.

حدادیان در تشریح برنامه های کانون های مساجد در سال۹۴، توضیح داد: طرح تلاوت نور در سطح مساجد با قرائت یک یا دو صفحه از آیات قرآن کریم بعد از اقامه نماز جماعت از جمله برنامه های کانون های فرهنگی مساجد استان سمنان در سال۹۴ بوده که خوشبختانه این طرح با استقبال بسیار خوب مردم مواجه شده است.

وی درباره اهداف برگزاری این طرح، افزود: بسط و توسعه انس مردم با تلاوت قرآن و بهره مندی از مفاهیم والای کلام الهی از اهداف طرح روزانه تلاوت نور است که برگزاری آن امکان بررسی و بیان راه های توسعه و کیفی طرح تلاوت نور با استفاده از امکانات بومی و محلی، تبیین شاخص های مسجد طراز اسلامی از منظر قرآن و روایات، توجه به اصل محوریت و کارآمدسازی مساجد در تبیین وضع کنونی و ترسیم نقش آینده مساجد در توسعه و ارتقای فعالیت های قرآنی و ارائه الگوهای مسجد قرآنی را در اختیار ما قرار می دهد.

همایش تجلیل از فعالان قرآنی سمنان برگزار می شود

مسئول دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان درباره برنامه های ویژه سالگرد تاسیس کانون های فرهنگی مساجد در روزهای آتی، گفت: بیست و سومین سالگرد تاسیس این کانون ها با برگزاری گردهمایی گرامیداشت این روز با حضور مدیران مسجد محور و اعضای کانون های فرهنگی هنری، دیدار با ائمه جمعه، تکریم و تقدیر از فعالان فرهنگی مساجد و مدیر مسئولان و ائمه جماعت برگزار خواهد شد.

حدادیان با بیان اینکه هجدهم اسفندماه جاری همایش تجلیل از فعالان کانون های مساجد در استان سمنان برگزار خواهد شد، افزود: دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با اهتمام جدی و استفاده از همه ظرفیت نسبت به برگزاری هر چه بهتر برنامه های این روز اقدام کرده است.

وی ادامه داد: آشنایی مدیران کانون های مساجد با مدیریت فرهنگی و برنامه های آموزشی پژوهشی فرهنگی دبیرخانه، ایجاد روحیه نشاط و شادابی در مدیران، به روز رسانی اطلاعات مدیران در حوزه مسائل فرهنگی اجتماعی آموزشی، آشنایی با شیوه حل مشکلات و معضلات محله و منطقه، تبیین جایگاه کانون در محله و منطقه و القاء روحیه جهادی از جمله رسالت های کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

کد خبر 3574763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha